Card debit sfaturi utile bancpost

Articole despre banci

« Toate articolele din Carduri de debit

Un card de debit este un instrument de plata care iti ofera acces 24/7 la suma disponibila in contul tau, astfel incat poti elimina riscurile pe care le implica pastrarea unor sume mai mari de bani in numerar. Cu cardul de debit poti sa platesti, in deplina siguranta si fara niciun comision, produsele si serviciile oferite de comercianti sau sa retragi numerar de la ATM-uri, oricand ai nevoie. Suma de bani este debitata automat din contul caruia ii este atasat cardul tau.
Pe scurt: Card debit sfaturi utile bancpost 06 Noiembrie 2013

Functionarea cardului de debit

    Cardul de debit este extrem de comod de folosit. El este acceptat pentru plata bunurilor si serviciilor in milioane de locatii ale comerciantilor din intreaga lume. Totodata, il poti utiliza pentru retrageri de numerar de la ATM.
    Poti folosi cardul de debit pentru cumparaturi sau retrageri de numerar in toate locurile unde este afisata sigla care apare pe cardul tau.
    Cu cardul de debit esti mai protejat decat atunci cand folosesti numerar. In caz de pierdere sau furt, nu trebuie decat sa soliciti imediat bancii emitente blocarea cardului. Astfel, nu vei inregistra nici o pierdere financiara. In plus, nu mai trebuie sa iti faci probleme cu restul sau maruntisul.
    Cardul de debit este un instrument de plata foarte sigur, deoarece pentru realizarea oricarei tranzactii este necesara introducerea codului PIN si/sau semnarea chitantei.
    Utilizand cardul de debit ai controlul cheltuielilor tale si ale familiei. Toate tranzactiile sunt evidentiate in extrasul de cont, astfel ca este mai usor sa iti administrezi cheltuielile.

Reguli de baza pentru utilizarea cardului de debit

    Semneaza cardul de debit de indata ce il primesti, pe banda alba de semnatura de pe spatele cardului.
    Memoreaza codul personal de identificare (cod PIN) pe care il primesti odata cu cardul. Nu inregistra PIN-ul intr-o forma care poate fi usor recunoscuta si, mai ales, nu il nota pe card sau pe un alt obiect pe care il pastrezi impreuna cu cardul. Nu comunica PIN-ul nici unei alte persoane.
    Semnatura de pe chitantele tranzactiilor efectuate la comercianti trebuie sa fie similara cu cea de pe banda alba de semnatura.
    Noteaza-ti numarul de telefon de urgenta pentru carduri al bancii emitente intr-un loc sigur, pentru a-l avea in cazul in care trebuie sa suni pentru a anunta pierderea sau furtul cardului.
    Contacteaza imediat banca emitenta in cazul in care observi cheltuieli neautorizate in contul tau sau elemente ce creeaza suspiciuni cu privire la posibilitatea copierii cardului sau cunoasterea codului PIN de catre persoane neautorizate.
    Nu utiliza cardul la terminale (ATM/POS) asupra carora sesizezi posibile dispozitive neautorizate. Semnaleaza imediat aceste situatii bancii emitente, pentru ca aceasta sa poata lua masurile necesare.
    Pastreaza cardul la distanta de obiecte precum telefoane mobile, televizoare, microfoane sau alte surse de unde electromagnetice; el trebuie protejat si de caldura excesiva.
    Urmareste periodic extrasul de cont si semnaleaza bancii emitente eventualele tranzactii neautorizate.
    Pastreaza chitantele tranzactiilor de card si toate documentele care au legatura cu tranzactia pentru a le putea furniza bancii, daca aceasta le solicita, in vederea initierii unui refuz la plata.
    Nu lasa chitantele si extrasele de cont sau alte documente care contin informatii de card la indemana oricui.


Mai multe informatii gasiti aici

 

Lista banci la care face referire articolul Carduri de debit - Sfaturi utile de la BancPost
Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6A, Sector 2, judetul Bucuresti
222 filiale in 123 orase din 40 judete
8 articole despre Bancpost Romania
Daca ti-a placut articolul Card debit sfaturi utile bancpost, citeste si alte articole din subcategoria Cardul de debit. Ofertele bancilor la carduri de debit. Informatii generale card de debit
Foto Cardul de debit in euro de la ING Card Euro

Card de debit in euro, embosat, atasat contului de euro.Este cardul potrivit daca faci calatorii dese in strainatate, pentru rezervari la hotel sau inchirieri masini.Cu el scapi de grija schimburilor valutare atunci cand fac [...] citeste mai mult despre Card debit in euro ING Card Euro

Carduri de debit | Cardul de debit. Ofertele bancilor la carduri de debit. Informatii generale card de debit
Foto Ce sunt cardurile de debit? Avantaje si dezavantaje pentru un card de debit

Dupa cum sugereaza si numele, acesta nu este un card de credit. In loc de a procesa platile la sfarsitul lunii, sau la o data prestabilita, cardul de debit executa procesul de plata asupra contul dvs. in momentul in care se face achizitia. Comerciant [...] citeste mai mult despre Ce este cardul de debit

Carduri de debit | Cardul de debit. Ofertele bancilor la carduri de debit. Informatii generale card de debit
Mergi la inceputul articolului:
Carduri de debit - Sfaturi utile de la BancPost .
Linkuri rapide
Elefant.ro - Premium
Principalele orase din:
Link-uri utile: